tiistai 10. huhtikuuta 2012

Virkatut sukat

Sukkia on nyt viime aikona tullut neulottua enemmän kuin mitään muuta, joten välillä piti saada jotain vaihtelua. Niinpä vaihtelun vuoksi :) tein sukat virkkaamalla... Ohje löytyi Novitan sukkalehdestä ja hiukan muokkaamalla sukista tuli tällaiset:




Lankana on varastoistani löytynyt luonnonvalkea löyhäkierteinen ja ihanan pehmeä puuvillalanka, jota virkkasin 3:n virkkuukoukulla. Langan menekki oli vajaa 100 g. Lopputulos on mielestäni ihana - tästä tulee äitienpäivälahja, vaikka kyllä tekisi mieli ottaa nämä omaan käyttöön...

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Magnoliahaaste #96

Pitkästä aikaa kävin Magnoliahaasteen kimppuun. Tällä kertaa haasteena oli luonnos ja tässä minun korttini:


Tämä Magnolian leimasin (alla vielä kuva pelkästään väritetystä leimakuvasta) sopii hyvin tähän vuodenaikaan, kun viherpeukalot ryhtyvät virittämään erilaisia taimi-istutuksia. Ja äitienpäiväkin on tulossa kovaa vauhtia - parasta siis varautua jo hyvissä ajoin :)

Taustapaperi on muuten löydetty Prismasta - siellä myydään muutamaa erilaista skräppäyslehtiötä. Tietenkään en voinut jättää tilaisuutta käyttämättä ja ruokaostosten lisäksi mukaan tarttui pari erilaista lehtiötä. Kannattaa siis olla tarkkana - koskaan ei tiedä, missä luuraa kivoja korttitarvikkeita ja ihania papereita...



P*skarteluhaaste #136

Tästä haasteesta -Teippiä ja perhosia- minulla oli heti ihan selvä idea mielessä, mutta kuinkas kävikään; kortista tulikin täysin erilainen kuin ensiksi ajattelin. Tässä haastekorttini, joka on jo aika kesäinen:


Teippiä (=lue 'mitään kivaa' :)) ei varastoistani löytynyt, mutta tyttäreltäni löytyi (voimistelu)keiloissa käytettävää teippiä. Teippi onkin tosi kimaltavaa... Kukkapaperi on saatu aikoinaan jonkin lehden kylkiäisenä. Perhoset on stanssattu Magnolian perhosstanssilla ja ne on liimattu päällekäin ja vähän lomittain. Alla vielä lähikuva perhosista:



lauantai 7. huhtikuuta 2012

Varrettomat sukat

Sukkia on viime aikona tullut tehtyä aika paljon. Tässä lahjaksi tehdyt varrettomat sukat miehelle:



Lankana on käytetty Novitan pätkävärjättyä nalle-lankaa ja kantapäähän ja kärkeen Novitan yksiväristä nalle aloevera-lankaa. Pätkävärjätty lanka on kyllä tosi helppoa ja kätevää, kun raidat ja 'kuviot' tulevat ihan itsestään. 

perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pääsiäiskortteja

Vaikka kortteja tulee tehtyä läpi vuoden, niin pääsiäiskortteja en juurikaan ole tehnyt enkä myöskään lähetellyt. Tänä vuonna ajatuksena oli laittaa muutama kortti ystäville, mutta sitten taas havahduin liian myöhään... Mutta tänä vuonna tein kuitenkin pari pääsiäisaiheista korttia, joten laitankin pääsiäisterkut tätä kautta kaikille:

Iloista Pääsiäistä!



Pääsiäisaiheinen pupu/tipukortti syntyi Joanna Sheenin 3-D -arkeilla. Tässäkin pupu neuloo, mutta nyt kavereina on tipuja. Kortti on tehty iloisen (pääsiäisen) keltaiselle korttipohjalle. Teksti on tekstitarra-arkista.


Vaikka keltainen onkin se perinteinen pääsiäisen väri, niin miksei voisi tehdä myös vaaleanpunaisia pääsiäiskortteja? Käytetty taas samaa Joanna Sheenin 3-D -arkkia; yleensä teen yhdestä 3-D -arkkikuvasta 1 - 3 korttia, sillä pidän siitä, että kortista ei tule liian paksua. 

Alla vielä yksityiskohtia iihanista pikku-tipuista...