keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Virkattu liina

Kesäisin virkkaan paljon, lempparipaikka virkkaamiseen on oman kodin iso kuisti, jossa on mukavaa viettää aurinkoista kesäpäivää koukku heiluen...  Tämän kaitaliinan ohje löytyi TeeTee Tekstiiliteollisuuden ohjeista ja löytyy tästä linkistä: http://www.tekstiiliteollisuus.fi/fi/496 (lehtikuvioinen kaitaliina). Liina on kivasti erilainen pitkänä ja kapeana, mallikerrankin oppii suht nopeasti. Omasta liinastani jätin päätyhapsut pois kokonaan.





tiistai 24. heinäkuuta 2012

Pari vauvakorttia

Kun katselin vanhoja korttikuviani, löysin pari vauvakorttia - tehty poikavauvalle. Nämä kortit ovat aina ajankohtaisia - vauvakorttejahan tarvitaan vuodenajasta riippumatta...


Ensimmäisessä kortissa on käytetty Sissixin sydänstanssia ja 'pallo'-kohokuviointistanssia.  Tekstileimasin on Taitopuoti Paperinauhasta ja leimakuva on leikattu Spellbindersin stanssilla. Kukkaset on toteutettu Floral punch:n kukkakuvioleikkureilla, kukat on kiinnitetty nappihaaraniiteillä.



Toisessa kortissa on myös käytetty Sissixin sydänstanssia - vähän pienempänä vain kuin edellisessä kortissa. Leimakuva ja tagi -stanssi   ovat Magnolian. Leimakuva on väritetty promarkereiden ja puuvärien yhdistelmänä.

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Rippikortteja

Kesä on rippijuhlien aikaa ja tietysti rippilapselle pitää antaa kortti muistoksi konfirmaatiopäivästä. Tässä muutama erityyppinen rippikortti, kaksi korteista on annettu/tehty tytölle ja yksi pojalle.




Ensimmäinen kortti on pojalle; siinä ei ole mitään turhia hörsykkeitä - pari yksinkertaista kukkaa kuitenkin... Risti ja teksti ovat ääriviivatarroja. Värimaailma on beigen -sävyinen. 




Sitten tytön rippikortti: kukkasia ja perhosia, liilaa ja vaaleanpunaista. Risti samanlainen ääriviivatarra kuin edellisessäkin kortissa, tagistanssi samoin kuin perhosstanssitkin ovat magnolian. 


 Viimeinen kortti on tehty myös tytölle - tämän kortin voisi mielestäni kyllä hyvin antaa myös pojallekin. Tämäkin kortti on yksinkertainen, magnolian leimakuva on väritetty jälleen minulle tyypilliseen tyyliin pro markereiden ja puuvärien yhdistelmänä. Teksti ja koristeet ovat ääriviivatarroja. Värimaailma hillitty ruskea/beige.



maanantai 16. heinäkuuta 2012

Varrettomia sukkia jälleen...

Ei voi mitään, näitä varrettomia sukkia on niin kiva kutoa. Samalla pääsee eroon vajaista lankakeristä - näihin kun ei kovin paljoa lankaa kulu. Ja ovat mukavia kudottavia, kun ei ohjeita juurikaan tarvitse. Ja meillä näistä sukista tykätään ja käytetään paljon. Tässä jälleen kerran siis sukat miehelle, neulotto tosin viime kesänä, lankana Novitan 7 veljestä pöllö:



sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Frillahuivi pitkittäin ja poikittain...

Kun webbaillessa alkoi tuntua siltä, että frillahuiveihin törmää joka klikkauksella, päätin, että täytyyhän minunkin kokeilla neuloa tätä jännännäköistä verkkolankaa. Eikä muuta kuin pikapikaa lähimarkettiin lankaostoksille. Sielläkin totesin, että taitaa olla suosittua lankaa, kun hylly ammotti tyhjyyttään. Onneksi siellä oli kuitenkin pari kerää jäljellä, jotta pääsin kokeilemaan. Alkuun pääsin YouTuben opastuksella (miten ihmeessä selviydyimme ennen nettiä ;)) - täältä löytyy hyvä ohje frillahuivin neulomiseen: http://www.youtube.com/watch?v=BoNzKRgIW08

Tässä ensimmäinen huivi:



Lankana on siis Novitan frilla -lanka. Yksi kerä riittää hyvin yhteen huiviin. Ensimmäinen punasävyinen huivi on neulottu 'ohjeen' mukaisesti pitkittäin (8 silmukkaa/kerros). Toisen huivin neuloin sitten poikittain siten, että yhdellä kerroksella on 100 silmukkaa. Tässä kuva toisesta versiosta:




Itse pidän enemmän poikittain neulotusta huivista, se kun on vähän maltillisemmin röyhelöinen. Tosin kerroksia olisi saanut olla yksi tai kaksi enemmän, kuin mitä huivissa nyt on. Yksi kerä olisi vielä jäljellä - tekisiköhön siitä vielä yhden huivin vai jotain muuta?