sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Frillahuivi pitkittäin ja poikittain...

Kun webbaillessa alkoi tuntua siltä, että frillahuiveihin törmää joka klikkauksella, päätin, että täytyyhän minunkin kokeilla neuloa tätä jännännäköistä verkkolankaa. Eikä muuta kuin pikapikaa lähimarkettiin lankaostoksille. Sielläkin totesin, että taitaa olla suosittua lankaa, kun hylly ammotti tyhjyyttään. Onneksi siellä oli kuitenkin pari kerää jäljellä, jotta pääsin kokeilemaan. Alkuun pääsin YouTuben opastuksella (miten ihmeessä selviydyimme ennen nettiä ;)) - täältä löytyy hyvä ohje frillahuivin neulomiseen: http://www.youtube.com/watch?v=BoNzKRgIW08

Tässä ensimmäinen huivi:



Lankana on siis Novitan frilla -lanka. Yksi kerä riittää hyvin yhteen huiviin. Ensimmäinen punasävyinen huivi on neulottu 'ohjeen' mukaisesti pitkittäin (8 silmukkaa/kerros). Toisen huivin neuloin sitten poikittain siten, että yhdellä kerroksella on 100 silmukkaa. Tässä kuva toisesta versiosta:




Itse pidän enemmän poikittain neulotusta huivista, se kun on vähän maltillisemmin röyhelöinen. Tosin kerroksia olisi saanut olla yksi tai kaksi enemmän, kuin mitä huivissa nyt on. Yksi kerä olisi vielä jäljellä - tekisiköhön siitä vielä yhden huivin vai jotain muuta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti